Sådan eksfolierer du din hud derhjemme - mesoestetic.dk

Sådan eksfolierer du din hud derhjemme

Bruger du regelmæssigt eksfoliering i din hudpleje? Eksfoliering spiller en central rolle i skønhedsrutiner for ansigtet, idet den bortskaffer døde hudceller, giver en glattere hud og forstærker effekten af efterfølgende produkter.

I dette indlæg vil vi dykke ned i de varierede eksfolieringstyper og deres karakteristika.

 

Kemisk eksfoliering kontra manuel eksfoliering?

Ved kemisk eksfoliering bruger man syrer til at nedbryde forbindelserne mellem de døde hudceller uden at benytte fysisk friktion. Denne metode tillader en dybere penetration i huden og giver mere vedvarende fordele. Dette er den metode, som 'ultimate micropeel' benytter.

Manuel eksfoliering involverer brugen af små partikler, der fjerner døde hudceller gennem direkte fysisk kontakt. Pure renewing mask benytter denne eksfoliering.

Uanset hudtype er eksfoliering nødvendig. Men det er vigtigt at vælge den rigtige eksfolieringsmetode baseret på individuelle behov og bruge den med den rigtige frekvens. F.eks. har sensitiv hud tendens til at reagere let, så den kræver mere skånsomme eksfolieringsmetoder, såsom enzymer, der hjælper med at løsne døde hudceller for at forbedre hudens tekstur.

Sensitiv eller tør hud bør kun eksfolieres en gang ugentligt, mens fedtet eller blandet hud kan tåle 2-3 gange om ugen.

 

Er det sikkert at eksfoliere min hud uanset type?

Eksfoliering er gavnlig for alle hudtyper, selv den følsomme. Det er dog vigtigt at vælge den rigtige metode og frekvens baseret på din hudtype.

 

Hvad er fordelene ved AHAs i hudpleje?

AHAs, eller hydroxysyrer, er syrer, der hjælper med at accelerere hudens cellefornyelsesproces ved at fjerne døde hudceller. AHAs, såsom glykolsyre, laktatsyre og andre, fremmer også kollagenproduktion, jevner hudtonen, reducerer rynker, forhindrer fugttab og giver huden en glød.

 

Er kemiske eksfolianter skadelige for huden?

Kosmetiske produkter med AHA'er er underlagt strenge regler og udgør generelt ikke en risiko for huden.

 

Hvornår er det bedst at eksfoliere – morgen eller aften?

Dit valg af tidspunkt afhænger af din daglige rutine. Om natten fokuserer huden på genopretning fra dagens udfordringer, så aften eksfoliering kan styrke denne proces. Eksfoliering om morgenen kan hjælpe med at rense huden fra ophobede urenheder natten over, hvilket kan være ideelt for dem med en mere olieagtig hudtype.

 

Hvor mange gange bør jeg eksfoliere min hud?

Frekvensen varierer baseret på din hudtype, individuelle behov og præferencer, samt den eksfolieringsmetode du vælger, enten fysisk eller kemisk.

For dem der foretrækker manuel eksfoliering, råder vi til ikke at anvende den dagligt, da for hyppig eksfoliering kan gøre huden sensitiv.

ultimate micropeel

Vores ultimate micropeel er en mikro-eksfoliering til hjemme brug.

Denne blanding af syrer er specielt designet til skånsomt og gradvist at arbejde med stratum corneum på ydersiden. Den hjælper med at udjævne og forbedre hudens tekstur, hvilket understøtter hudens naturlige regenerering. Blandt AHA-familien er glykolsyre det mindste molekyle og kan nå de inderste lag.

I ultimate micropeel, sammen med forskellige syrer, bidrager det til fornyelse og forbedring af overfladeuregelmæssigheder, uden at forstyrre hudens beskyttende barriere.

Eksfoliering

pure renewing mask

pure renewing mask er en ansigtsmaske beriget med bionedbrydelige cellulosepartikler, der giver en justerbar mekanisk eksfoliering og assisterer i dyb pore-rensning. Den er formuleret med hvidt ler, som øjeblikkeligt renser ved at suge overskydende fedt og glans fra huden.

Kombinationen af salicylsyre, mandelsyre og natriumlepargilat sikrer en virkning, der modvirker hudorme, raffinerer, bekæmper bakterier og reducerer pletter.

Udforsk hele udvalget af hjemme-eksfolieringsprodukter fra mesoestetic®.

 

Ønsker du en professionel eller medicinsk peeling?

Kontakt os allerede i dag eller book en gratis hudanalyse hos os.